Technische uitleg

Voor u als merchant bestaat een betaling vaak uit 3 fasen:

1. De klant bevindt zich op uw site en heeft een winkelmandje gevuld met producten. De klant geeft aan deze producten te willen betalen met betaalmethode X.
  2. De klant betaalt bij Buckaroo.
  3. De klant komt terug op uw site waar wordt aangegeven of de transactie geslaagd, mislukt of nog pending is.

In het technische deel van dit systeem leggen wij uit hoe de tweede en derde stap technisch werken, welke mogelijkheden er voor implementatie zijn en wat er mogelijk is. Dit deel van het systeem is technisch van aard. Enige programmeer achtergrond is vereist om succesvol een koppeling met onze gateway te maken.

Implementatie

Buckaroo streeft er naar om de implementatie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom heeft Buckaroo 4 verschillende gateways gemaakt. Elke gateway heeft zo zijn voor- en nadelen en zijn verschillend in complexiteit. Elke betaalmethode is via elke gateway te gebruiken.

Het 6 stappenplan tot succesvolle implementatie

1. Kies een implementatie methode/gateway.
  2. Maak een bericht en stuur die naar de test gateway (bij succes ga naar de volgende stap).
  3. Lees de response bij terugkeer van de klant en verwerk deze.
  4. Stel de push in, vang deze af en verwerk deze waar nodig.
  5. Style de gateway.
  6. Zet de gateway om naar productie.

Kies hier voor de Digitale Implementatie Manager.

Gateways

Buckaroo ondersteunt 4 manieren om te koppelen:

1. Via de SSL/HTML gateway
  2. Via de NVP gateway
  3. Via de SOAP/XML gateway
  4. Via de JSON gateway

Deze 4 manieren worden ook gebruikt in de modules die door partners worden gemaakt en onderhouden. Deze plugins zijn doorgaans gratis beschikbaar.
Een gateway is een ingang om transacties vanaf een shop of een ander systeem in te lezen. Het is mogelijk om één gateway te gebruiken of een combinatie van gateways om bepaalde functionaliteiten te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via de SSL/HTML gateway een transactie aan te maken en via de NVP gateway de status van de transactie uit te vragen.

SSL/HTML

De SSL/HTML implementatie van Buckaroo heeft een aantal voordelen:

Opmerking: Deze Gateway heeft als nadeel dat de klant altijd naar een pagina van Buckaroo wordt geleid.

NVP

De afkorting NVP staat voor "Name Value Pair". Dit betekent dat er een lijst met namen en daaraan gekoppelde waarden wordt ingezonden. De implementatie ligt tussen die van de SSL/HTML en SOAP/XML gateway. Dit betekent dat de berichtenstructuur lijkt op die van de HTML gateway, maar het de mogelijkheden biedt van de SOAP/XML gateway.

SOAP-XML

De SOAP-XML implementatie van Buckaroo heeft als groot voordeel dat de betaaldialoog plaatsvindt binnen de webshop. De klant gaat alleen naar een extern systeem wanneer de betaalmethode dat vereist, zoals bij iDEAL.

Het doen van een transactie via de SOAP/XML koppeling bestaat veelal uit 2 stappen.

1. Het aanmaken van de transactie
  2. Het uitvragen van de status van de transactie.

Ook kan er een SOAP Push worden verstuurd. Dit push bericht is uitgeschreven in de WSDL, dit is een technische uitleg over de opbouw van het bericht. De opbouw van het SOAP/XML Push bericht is uitgeschreven op een aparte pagina. Zoek op die pagina op push. Het derde zoek resultaat is de WSDL van de push. De implementatiehandleiding van SOAP/XML is op een eigen pagina te downloaden.

JSON

De afkorting JSON staat voor "Javascript Object Notation". Hierbij wordt gebruik gemaakt van een voor de mens leesbare tekst in de vorm van data-objecten die bestaan uit een of meer attributen met bijbehorende waarde. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor uitwisseling van data tussen server en webapplicatie, als een alternatief voor SOAP/XML.

Push berichten

Zodra een transactie wordt aangemaakt of van status wijzigt kan er een bericht verstuurd worden naar uw webshop. Deze berichten heten push berichten. U wordt op deze manier altijd voorzien van de laatste status. Dit is vooral van belang bij betaalmethodes die niet direct uitgevoerd worden, zoals machtigingen en overschrijvingen. Klanten ronden het betaalproces niet altijd volledig af, terwijl ze wel betaald hebben. Zeker in dit geval is het voor u belangrijk te weten of er alsnog betaald is. Deze berichten worden onafhankelijk van wat de klant doet, verstuurd.

Testtools en voorbeeldcode

Buckaroo biedt diverse testtools en voorbeeldcode waarmee u betaalmethoden en modulen kunt testen. Tevens biedt Buckaroo een aantal stukken voorbeeldcode aan, die gebruikt kunnen worden als leidraad voor uw implementatie. Testgegevens vindt u hier.