Subscription Services

Subscription Services.png

Wanneer u periodiek producten of diensten levert aan uw klanten kunt u gebruik maken van Subscription Services. Door Buckaroo te vertellen wat uw producten zijn en wie deze van u afneemt, is Buckaroo in staat om namens u periodieke facturen aan te maken en deze te innen.
Subscription Services van Buckaroo zorgt ook voor een automatische opvolging wanneer uw klant zijn factuur niet heeft voldaan. Uiteraard volgens de instellingen die u vooraf per klantgroep heeft bepaald. De interactie met subscriptions tussen de systemen van Buckaroo en de Merchant en de acquirers is op de subscription samenwerking pagina weergegeven. De Buckaroo Services kennen een gelaagdheid welke is uitgelegd op de productopbouw pagina op de Wiki.

Implementatie

Om gebruik te maken van Subscription Services dient u de volgende stappen te nemen tijdens de implementatie:

Aanmaken Producten

Via de productenwizard in de Payment Plaza (Configuratie – Abonnementen – Producten) kunt u in enkele stappen producten en een bijpassend prijsplan aanmaken. Door het aanmaken van producten en prijzen binnen de Buckaroo plaza bent u straks in staat om middels een prijsplan code een abonnee aan Buckaroo door te geven zonder alle details elke keer mee te hoeven sturen. Binnen de producten stelt u de volgende elementen in:

Buckaroo genereert een prijsplancode zodra de configuratie is opgeslagen. Deze dient u te gebruiken bij de technische implementatie.

Aanmaken Configuratie

Omdat Buckaroo namens u de facturen aan gaat maken is het van belang dat er bekend is hoe wij dit namens u dienen te doen. Hiervoor gebruikt u de configuratie, deze stelt u in via de Payment Plaza (Configuratie – Abonnementen – Configuratie). De volgende zaken kunt u hier instellen:

Buckaroo genereert een configuratiecode zodra de configuratie is opgeslagen. Ook deze dient u te gebruiken bij de technische implementatie.

Request en response

Als producten zijn aangemaakt en een configuratie is opgezet, is het zaak dat uw abonnees (met of zonder transactie) worden aangeboden bij Buckaroo. Hiervoor zijn verschillende methoden. U kunt de Digitale Implementatie Manager gebruiken die u in 6 stappen door het gehele implementatietraject begeleidt.

Gebruik

Abonnementen Buckaroo.png
Nu volgt de uitleg van de individuele schermen, als onderdeel van de Subscription Services.

Abonnementenscherm

Wanneer u specifieke informatie van een abonnement wilt inzien of kunnen wijzigen, kunt u direct naar het abonnementenscherm in de Payment Plaza. Hier kunt u zowel op debiteur als op abonnement ID zoeken naar een abonnement.

Facturenscherm

Om de actuele status van een individuele factuur in te zien, kunt u gebruik maken van het facturenscherm. In dit overzicht kunt u zoeken naar een specifieke factuur en hiervan de betaalstatus en status in het herinneringsproces inzien. Ook kunt u hier het herinneringsproces pauzeren/hervatten, creditnota’s toevoegen of een betaalregeling instellen.

Debiteurenscherm

U kunt binnen het debiteurenscherm de debiteurgegevens inzien en aanpassen, zodat de communicatie naar het juiste telefoonnummer, adres of e-mailadres wordt verzonden. Ook vindt u hier een overzicht van alle facturen van deze debiteur. Vanuit deze pagina kunt u doorklikken naar een specifieke factuur. Uw klantenservice hoeft niet te starten met de vraag “wat is uw factuurnummer?” maar kan direct op basis van de naam van de debiteur of zijn gegevens, naar de debiteurenkaart gaan.

InvoicePush

Omdat Buckaroo namens uw bedrijf facturen maakt is het belangrijk dat u op de hoogte bent wanneer er weer een nieuwe factuur is aangemaakt en vervolgens wat daarvan de status is. Hiervoor heeft Buckaroo de InvoicePush ontwikkeld. Een push die wordt verzonden bij elke wijziging die een factuur kent zoals het aanmaken van de factuur, het betaald krijgen of het versturen van herinneringen. Wanneer u gebruik maakt van de InvoicePush kunt u op basis van debiteur en abonnement ID herkennen of er een nieuwe factuur voor een debiteur is aangemaakt en wat hiervan de status is. Buckaroo adviseert daarom altijd de InvoicePush te gebruiken.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben:

Zie onze FAQ voor veelgestelde vragen.

Zoektermen: Sub scription; Abonnement service; Debiteur; Factuur; automatisch factureren; Produkt; Produkten; Subscriptions