QR code

De inzet van een QR code in een betaalverzoek is bruikbaar wanneer er moet worden overgestapt van medium. Denk dan aan een betaalverzoek per brief, waarna met een mobiel device de betaling kan worden afgemaakt. Ook is het mogelijk dat op een tablet / monitor een QR code wordt getoond, waarna de betalende deze scant en de betaling afmaakt op een mobiel device en daarmee veiliger kan afrekenen.

iDEAL QR

Qr scanner.png
Betalen met iDEAL is al jaren mogelijk. Met de introductie van een QR code in het iDEAL betaalproces wordt het betaalproces in twee stappen uitgevoerd:
  1. Aanvragen van de iDEAL QR code bij de iDEAL bank door middel van een request aan Buckaroo
  2. Uitvoeren van de betaling bij de bank van de betalende door het scannen van de iDEAL QR code

Bij het aanvragen van de link zijn er direct een aantal extra mogelijkheden toegevoegd:

De Buckaroo Dev, onze ontwikkel omgeving, geeft een technische beschrijving voor iDEAL-QR.
De Buckaroo website geeft meer informatie over het aanvragen van de functionaliteit door de Merchant.

iDEAL QR in Buckaroo Checkout

IDEALQR in Checkout.PNG

De iDEAL QR is uitstekend te gebruiken om de gebruikers van het éne medium, zoals een computer of tablet, over te laten stappen naar een ander medium, zoals een mobiel met een geïnstalleerde iDEAL QR (Bank) App. Daarbij is in veel gevallen geen iDEAL reader of Tancode meer nodig, omdat de goedkeuring plaatsvindt in de Bank App door middel van een code of een finger-print. De iDEAL QR App's zijn te downloaden via de onderstaande links. De QR iDEAL scanner is onder andere reeds terug te vinden in de Bank App's van Rabobank en KNAB bank.

Bank Apple Android
iDEAL iTunes link Google Play link
Rabobank Apple Rabobank App Android Rabobank App
KNAB Apple KNAB App Android KNAB App

Het is mogelijk om de iDEAL QR zonder extra programmeer inspanningen in de Checkout van Buckaroo te vertonen. Daarvoor geldt het volgende stappenplan:

Opmerking:

1. Afhankelijk van de implementatie door de Merchant is het al dan niet mogelijk om de bankkeuze in de aanvraag naar Buckaroo aan of uit te zetten.
  2. Het is van belang om in het iDEAL transactie verzoek een extra variabele mee te geven. De variabele is ContinueOnIncomplete, welke moet worden gevuld met de waarde: RedirectToHTML. In dat geval zal een redirect naar de Buckaroo hosted payment page worden terug gegeven. De bankkeuze, inclusief de iDEAL QR optie, wordt op deze pagina getoond.

Paylink als QR in Buckaroo Credit Management

Buckaroo Credit Management ondersteunt het gebruik van QR codes vanaf de betaaluitnodiging tot de herinneringen. Het is mogelijk om de QR codes voor zowel de communicatie in de vorm van een brief, als ook per e-mail te gebruiken. De link die wordt gegenereerd is scanbaar met een willekeurige QR scanner. De link verwijst naar de korte url, beginnend met http://betaal.info. Deze site is een door Buckaroo beheerde omgeving, welke de betaling in de vertrouwde checkout.buckaroo.nl omgeving af laat handelen.
De toepassing voor de QR is met name daar waar de consument kan/wil overstappen naar een ander device om de betaling af te maken, zonder dat hiervoor de aangeboden URL moet worden overgetypt of naar het andere device moet worden verstuurd. Wanneer de tag [PayLinkQr] wordt gebruikt in de gewenste template zal een QR, zoals daarvan hiernaast een voorbeeld wordt getoond, worden gegenereerd en meegestuurd (e-mail) of afgedrukt (brief) en is betaalmethode onafhankelijk.
De afhandeling van de debiteur is dan als volgt:

Aandachtspunt voor beide oplossingen

Zorg voor een Return URL naar een Merchant pagina in het betaalverzoek naar Buckaroo. Laat deze verwijzen naar een succes of mislukt pagina op de web-omgeving van de Merchant. Op deze wijze eindigt de debiteur met een scherm in de vertrouwde Merchant opmaak. Omdat het resultaat door Buckaroo ook aan de URL wordt meegegeven, kan daarin ook het resultaat van de betaling direct worden getoond. Op deze wijze verloopt de betaalflow, na de overstap naar een ander device, voor de debiteur vloeiend door. Uiteraard wordt het resultaat, indien gewenst, ook gepushed naar de URL waar ook de andere betaalstatussen naar worden verstuurd.

Trefwoorden: QR; code; scan; betaallink; betaalverwijzing; overstap; tablet; mobiel device