QR code

De inzet van een QR code in een betaalverzoek is bruikbaar wanneer er moet worden overgestapt van medium. Denk dan aan een betaalverzoek per brief, waarna met een mobiel device de betaling kan worden afgemaakt. Ook is het mogelijk dat op een tablet / monitor een QR code wordt getoond, waarna de betalende deze scant en de betaling afmaakt op een mobiel device en daarmee veiliger kan afrekenen.

iDEAL QR

Qr scanner.png
Betalen met iDEAL is al jaren mogelijk. Met de introductie van een QR code in het iDEAL betaalproces wordt het betaalproces in twee stappen uitgevoerd:
  1. Aanvragen van de betaallink bij de iDEAL bank
  2. Uitvoeren van de betaling bij de bank van de betalende

Bij het aanvragen van de link zijn er direct een aantal extra mogelijkheden toegevoegd:

De Buckaroo Dev, onze ontwikkel omgeving, geeft een technische beschrijving voor iDEAL-QR.
De Buckaroo website geeft meer informatie over het aafvragen van de functionaliteit door de Merchant.

Paylink als QR in Buckaroo Credit Management

Buckaroo Credit Management ondersteunt het gebruik van QR codes vanaf de betaaluitnodiging tot de herinneringen. Het is mogelijk om de QR codes voor zowel de communicatie in de vorm van een brief, als ook per e-mail te gebruiken. De link die wordt gegenereerd is scanbaar met een willekeurige QR scanner. De link verwijst naar de korte url, beginnend met http://betaal.info. Deze site is een door Buckaroo beheerde omgeving, welke de betaling in de vertrouwde checkout.buckaroo.nl omgeving af laat handelen.
De toepassing voor de QR is met name daar waar de consument kan/wil overstappen naar een ander device om de betaling af te maken, zonder dat hiervoor de aangeboden URL moet worden overgetypt of naar het andere device moet worden verstuurd. Wanneer de tag [PayLinkQr] wordt gebruikt in de gewenste template zal een QR, zoals daarvan hiernaast een voorbeeld wordt getoond, worden gegenereerd en meegestuurd (e-mail) of afgedrukt (brief) en is betaalmethode onafhankelijk.
De afhandeling van de debiteur is dan als volgt:

Aandachtspunt voor beide oplossingen

Zorg voor een return URL naar een Merchant pagina in het betaalverzoek naar Buckaroo. Laat deze verwijzen naar een "succes" of "mislukt" pagina op de web-omgeving van de Merchant. Op deze wijze eindigt de debiteur met een scherm in de vertrouwde Merchant opmaak. Omdat het resultaat door Buckaroo ook aan de URL wordt meegegeven, kan daarin ook het resultaat van de betaling worden getoond. Op deze wijze verloopt de betaalflow, na de overstap naar een ander device, voor de debiteur vloeiend door.

Trefwoorden: QR; code; scan; betaallink; betaalverwijzing; overstap; tablet; mobiel device