Buckaroo Rapportages

Op deze pagina vindt u een beschrijving over hoe u de Buckaroo rapportages kunt inlezen in uw boekhoudpakket. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van hoe u de boekhouding doet. In onderstaande tekst vindt u een stapsgewijze beschrijving over hoe u de dagafschriften kunt gebruiken voor uw boekhouding. Voor het verwerken van de bankboeken is een uitleg beschikbaar. Ook kan het document over de bankboeken van Buckaroo worden geraadpleegd. Voor de volgende pakketten is een uitleg van de samenwerking tussen de verschillende omgevingen beschikbaar:

Stap 1 Kies het importformaat

Alvorens u aan de slag gaat met de Buckaroo rapportages, is het raadzaam de mogelijkheden omtrent importformaten van uw boekhoudpakket te inventariseren. Buckaroo ondersteunt de volgende formaten:

Stap 2 Rekening afschriften

Ga naar Rapportage, kies voor Rekening afschriften en klik op de knop ‘Download’. Dan opent onderstaand scherm:

Download Afschriften.JPG

Stap 3 Maak de keuze: CSV of MT940

Zoals in bovenstaand scherm te zien is, zijn er diverse formaten in CSV en MT940 beschikbaar. Welke u kiest is afhankelijk van hoe u uw boekhouding afhandelt:

NB. Met bovenstaande formaten dekt Buckaroo 99% van de gebruikte boekhoudformaten. Mocht toch blijken dat uw boekhoudpakket niet overweg kan met één van bovenstaande formaten, dan kijken wij graag met u mee of er een formaat aangepast of toegevoegd kan worden. Stuur in dat geval een e-mail naar support@buckaroo.nl met daarin een uitleg wat er mist in de rapportages.

Stap 4 Buckaroo als bank opvoeren

De bestanden zijn zo opgezet dat u de financiele gegevens van uw Buckaroo account kan verwerken als een reguliere bank. Voer daarvoor Buckaroo op als bank in uw boekhoudpakket.

Stap 5 Gedetailleerd of samengevat afschrift

Gedetailleerd afschrift
Een overzicht dat wordt gebruikt wanneer alle facturen los worden geboekt in het boekhoudpakket - vorderingen administratie. De variant ‘Gedetailleerd’ wordt gebruikt wanneer het logistieke systeem 1:1 synchroon loopt met de boekhouding. Met andere woorden: de boekhouder is geïnteresseerd in de omzet per order. Het boekhoudsysteem is voor de accountant bepalend om te zien welke facturen er tot welke omzet hebben geleid. Het logistieke systeem hoeft dan niet altijd te worden geraadpleegd.

Samengevat afschrift
Een overzicht dat wordt gebruikt wanneer het boekhoudpakket alleen werkt met verzamel bedragen per omzetsoort. Bijvoorbeeld: iDEAL omzet dag 1 € 130,- en omzet overboekingen dag 1 € 420,-. De variant ‘Samengevat’ wordt dus gebruikt wanneer het logistieke systeem de totale omzet per type betaling per dag doorgeeft aan het boekhoudpakket. Met andere woorden: de boekhouder is niet geïnteresseerd in wat er op order niveau tot deze omzet heeft geleid. Het logistieke systeem is voor de accountant bepalend om te zien welke facturen tot welke omzet heeft geleid.

Boekhoud-inlezen 2.jpg.png

Stap 6 Importeren van de afschriften

De rekenafschriften kunnen door Buckaroo voor het boekhoudpakket worden klaargezet. Hiervoor is een SFTP server beschikbaar. Het downloaden van de bestanden is ook handmatig mogelijk. Plaats het ontvangen/gedownloade bestand op de importdirectory van het boekhoudpakket. Afhankelijk van de instellingen van het pakket zal deze de gegevens automatisch of na een importopdracht importeren.

Het importeren van de afschriften kan dus verschillen per boekhoudpakket. In de rapportages (CSV en MT940) worden de transactiegegevens doorgegeven die door u aan Buckaroo zijn gemeld, bijvoorbeeld: Factuurnummer; Naam; Rekeningnummer EN de soort transactie (iDEAL; Overboekingen; Machtigingen).

Afhankelijk van de inrichting van het boekhoudpakket kunnen de regels, na het inlezen, op basis van deze gegevens worden verwerkt in uw boekhoudpakket. Klik om de link voor meer uitleg over boekhoudingen in combinatie met Buckaroo bankboeken.

Stap 7 Koppelen afschriften aan boekhouding

Voor de inlees routine in het boekhoudpakket van de Merchant is het transactietype leidend. Het transactietype geeft het type omzet weer. Door dit type aan een grootboek te koppelen, wordt er per transactie regel een journaalpost voor het desbetreffende grootboek gecreëerd. Zo kan elke omzet soort (voor debitbedragen zoals bijvoorbeeld iDEAL, machtigingen en overboekingen en voor creditbedragen zoals bijvoorbeeld transactiekosten, refunds en storneringen). Het factuurnummer is voor de aflettering van de transacties tegen de openstaande facturen in de boekhouding.

Afschrift in boekhouding inlezen.jpg

Vragen en/of opmerkingen?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande uitleg nog vragen of opmerkingen, dan horen wij dit graag van u. U kunt een e-mail sturen naar info@buckaroo.nl .

Trefwoorden: bankboek, bankboeken, boekhoud, boekhouding, boekhoudpakket, rapportages, inlezen.