WooCommerce

Onze Wordpress/WooCommerce plugin is compatible met WooCommerce 3.9.0, en is te downloaden vanaf https://wordpress.org/plugins/wc-buckaroo-bpe-gateway/ (en eventueel via https://github.com/buckaroo-it/WooCommerce)

Voor een volledige lijst van beschikbare betaalmethodes zie: https://www.buckaroo.nl/resources/integratie/woocommerce

Na de installatie is de Buckaroo plugin te vinden in het hoofdmenu aan de linkerkant. Zie onderstaand screenshot.

Voor de koppeling met Buckaroo is de volgende informatie nodig
  • Merchant key: De merchant key staat in de Buckaroo Plaza onder “Mijn Buckaroo” – “Websites”. Middels de filter knop rechts bovenin kan vervolgens worden gewisseld tussen meerdere websites (mochten er meerdere websites zijn gekoppeld binnen het Buckaroo account).
    Selecteer hier de website die moet worden gekoppeld. Vervolgens staat in het tabblad “algemeen” de key (zie afbeelding hieronder).
  • Secret key: In te stellen in de Buckaroo Plaza onder “Configuratie” – “Beveiliging” – “Secret Key” (zie afbeelding hieronder).

Let op: de secret key mag alleen cijfers en letters bevatten!

• Fingerprint: Te vinden in de Buckaroo Plaza onder “Configuratie” – “Beveiliging” – “Certificaten”

De vingerafdruk (fingerprint) is pas te vinden nadat er een certificaat is aangemaakt. Na het aanmaken van een certificaat zal de vingerprint in het overzicht van alle certificaten staan. Onderstaand de instructie om een certificaat aan te maken (zie Upload certificate).

• Upload certificate: Je kunt een certificaat aanmaken in de Buckaroo Plaza bij: “Configuratie” – “Beveiliging” – “Certificaten”.
    Middels de “acties” knop kan een certificaat worden aangemaakt. Let hierbij op dat het certificaat direct wordt gedownload in de browser. Sla dit bestand goed op, zodat deze later terug gevonden kan worden. Na het aanmaken van een certificaat dient het certificaat worden geüpload in de Buckaroo plugin voor WooCommerce.
  • Select certificate: Selecteer hier het certificaat dat is geüpload bij de Buckaroo plugin voor WooCommerce.

• Sla nu de ingevoerde gegevens op. Alle basis instellingen staan nu gereed voor de koppeling met Buckaroo. Nu kun je per betaalmethode nog de instellingen wijzigen.

Belangrijk: Push instellingen om status bij te werken in WooCommerce

-1- Log in op de Buckaroo Payment Plaza
-2- Ga naar Mijn Buckaroo > Websites en selecteer de websites uit de dropdown.
-3- Ga naar het tabje Push instellingen

1. De checkbox “Push Response aanzetten” dient aangevinkt te zijn.
  2. De velden ‘Push URI Success’ en ‘Push URI Failure’ moeten beiden gevuld worden met een URL van uw website. Het gaat hier om: https://<basis url website>/?wc-api=WC_Push_Buckaroo. De basis URL van uw website zal in de meeste gevallen de vorm van ‘www.uwwebsite.nl’ volgen.
    Opmerking: Er zijn hier uitzonderingen op. De meest voorkomende uitzonderingen zijn ‘www.uwwebsite.nl/index.php’ en ‘www.uwwebsite.nl/NL’ of een combinatie van beide. Om erachter te komen welke basis URL uw website gebruikt gaat u naar de voorpagina van uw website en klikt u op enkele links. Steeds  kijkt u naar de URL van de pagina waar u zich bevindt. Het deel aan het begin van de URL dat steeds gelijk blijft, is uw basis URL.

Tip, kopieer de url uit de adresbalk t/m .nl.
  3. Gebruik HTTP-Method moet op “POST” staan.
  4. Voor “Push type” kies “BPE3.0”.
  5. Zet het Push content type op : "httppost".
Extra informatie

Demo account (test transacties):
Mocht je over een demo account beschikken (aangevraagd via de website), dan kun je enkel test transacties uitvoeren. Per betaalmethode die in WooCommerce staat, dien je dan de transactie modus op test in te stellen. Zie bijvoorbeeld de instellingen voor iDEAL.

LIVE account:
Met een live account kun je zowel test transacties als live transacties uitvoeren voor de betaalmethodes die je aangevraagd hebt. Let hierbij wel op dat je in de Buckaroo Plaza bij  -> “Mijn Buckaroo” -> “Websites” -> “3.0 instellingen” het vinkje voor accepteer test transacties aan hebt gezet. Anders kun je geen test transacties uitvoeren.