Populaire onderwerpen: Veelgestelde vragen, Sisow migratie

PrestaShop

De Buckaroo PrestaShop Payment plugin is compatible vanaf versie 1.7.x of hoger. Onderstaand staat een stappenplan voor het installeren en configureren van de Buckaroo Payments plugin. Voordat er gebruik gemaakt kan worden van de betaaldiensten van Buckaroo dient er een Buckaroo account te zijn. Aanmelden hiervoor kan hier

Installeren
  1. Github: Ga naar de Buckaroo Github en download daar de laatste versie van de plugin.
  2. PrestaShop admin: Ga naar de PrestaShop admin van de website -> Login -> Modules -> Module manager.
  3. Upload & installeren: Klik op 'Upload a module' rechtsbovin het scherm -> Plaats het gedownloade .ZIP file -> De module gaat automatisch installeren.
  4. Configureren: Klik na installatie op de 'Configure' knop, er volgt een redirect naar de plugin configuratie. Hier dienen alle verplichte velden te worden gevuld. Voor meer info, zie onderstaand:
Github
Module manager
Installeren
Configureren
Configureren
  • Mode: De mode bepaald of transacties live of in test worden uitgevoerd. Bij Test worden er geen echte betalingen verricht. Bij Live gebeurt dit wel.
  • Merchant key: De merchant key is te vinden in jouw Buckaroo Plaza account onder 'Mijn Buckaroo -> 'Websites' -> Hier vind je de websitekey onder de naam 'Key'. Heb je meerdere URL's in je account dan kun je onder 'Filter" wisselen tussen de diverse URL's (elke URL heeft een unieke key).
  • Secretkey: De secret key is te vinden in jouw Buckaroo Plaza account onder 'Configuratie' -> 'Beveiliging' -> Secret Key -> Hier vind je de secret key. Is deze nog niet ingevuld dan kun je deze zelf invullen. Instructies hiervoor staan op de desbetreffende pagina.
  • Certificate & thumbprint: Een certificaat uploaden of aanmaken kan in jouw Buckaroo Plaza account onder 'Configuratie' -> 'Beveiliging' -> 'Certificaten'. Rechts bovenin onder de knop acties kun je kiezen tussen de optie 'Uploaden' & 'Aanmaken'. Kiest u voor aanmaken dan kunt u naderhand in het overzicht de 'Fingerprint' terug vinden. Zowel het certificaat zelf als de thumbprint/fingerprint dienen in de plugin overgenomen te worden.
  • Transaction label: Hier kan een referentie worden ingevuld welke de consument terug zal zien op het bankafschrift. Advies om hier de webshopnaam of andere herkenbare referentie in te vullen.
  • Return url: De return URL zorgt voor een snelle terugkoppeling van de gemaakte betalingen. Deze URL dient u te kopiëren en in te vullen in de Buckaroo Plaza onder 'Mijn Buckaroo' -> 'Websites' -> 'Push instellingen' -> Plaats de URL in de 'Push URI Success' en 'Push URI Failure' velden.
Advanced Configuration
  • Pending payment statusOptie om de status van 'pending' orders naar wens aan te passen naar een eventuele custom status.
  • Payment success status: Optie om de status van 'Succes' orders naar wens aan te passen naar een eventuele custom status.
  • Payment failed status: Optie om de status van 'Failed' orders naar wens aan te passen naar een eventuele custom status.

Meer vragen?

Bekijk de meeste gestelde vragen en antwoorden rondom PrestaShop en Buckaroo op onze F.A.Q. sectie.