Credit Management

Credit Management testen

Standaard worden er voor de testfacturen in Credit Management geen emails gestuurd, om onverwachte spamming te voorkomen. Als de debiteurenstroom in de testomgeving wel moet kunnen worden doorlopen is hiervoor de volgende oplossing: Maak een factuur aan met in de omschrijving (description) een tekst die begint met buckaroo_schema_test_.

Een voorbeeld van de beschrijving kan zijn: buckaroo_schema_test_maandelijkse factuur voor abonnement test.

Voor alle stappen met scherm voorbeelden kan de Testen CM Stappen pagina worden geraadpleegd.
Nadat de factuur is aangemaakt, kan in de Buckaroo plaza de volgende stappen worden doorlopen:

• Ga naar Facturen
  • Ga naar Overzicht
  • Klik op de factuur
  • Klik op Acties in de rechterbovenhoek
  • Kies Reminder-e-mail om de volgende herinnering te activeren

Aanwijzing: Houdt er rekening mee dat de uitvoerder van deze actie(s) de technische beheerderrol moet hebben.

Testen CM Stappen

Wanneer een factuur is aangemaakt met de beschrijving buckaroo_schema_test_ , is het mogelijk om de Credit Management stappen in enkele klikken te doorlopen. Hieronder de beschrijving per stap en in de PDF met schermvoorbeelden zijn deze stappen terug te vinden.

1. Open de factuur
  2. Kies betalingen
  3. Kies de SEPA Direct Debit
  4. Kies test scenario’s
  5. Kies “laat machtiging slagen”
  6. Kies daarna direct de Storno reden. Bijvoorbeeld : “Geen geldige machtiging”
  7. In het Transactie overzicht komt dan een storno transactie
  8. Ga terug naar de factuur en tab betalingen en zie de twee transacties
  9. Kies bij acties: Reminder-email
  10. Zie bij tab Communicatie de verstuurde mail
  11. Ter informatie:
    Mails/smsjes/brieven worden daadwerkelijk verstuurd.