Transacties

Article Summary

Onder het kopje “Transacties” is het mogelijk om een overzicht te krijgen van alle transacties. Het is mogelijk om specifieke transacties te zoeken, transactierapporten te draaien, Maand-/Jaaroverzichten in te zien en afgewezen refunds en betaalopdrachten in te zien.

Overzicht

Video uitleg

Alle transacties worden in dit overzicht weergegeven. Dit is een live overzicht, zodra er een nieuwe transactie wordt gestart, of er een status wijziging plaatsvind op een transactie wordt dit overzicht bijgewerkt. In dit overzicht wordt het volgende getoond:

Datum/tijd: Het moment dat de transactie is gestart
        Website: De naam van de URL
        Naam: Indien beschikbaar, de naam van de consument
        Rekeningnummer: Indien beschikbaar, het rekeningnummer, gemaskeerde creditcard nummer of emailadres van de consument
        Bedrag: Het bedrag van de transactie
        Factuur: Het factuurnummer van de transactie
        Transactietype: Het transactietype
        Beschrijving: De omschrijving van de transactie, zoals ingediend in het transactieverzoek
        Status: De status van de transactie

Beschikbare filters

Factuurnummer, Beschrijving, Transactiekey, Website, Transactietype, Transactiestatus, Transactiedatum, Bedrag, Valuta en Balanspositie.

Beschikbare acties

Bulk push: Hiermee is het mogelijk om het laatste pushbericht nogmaals te versturen op een selectie van transacties

Nieuwe betaling: Hiermee is het mogelijk om een betaling via de Plaza uit te voeren

Express PayPerEmail: Hiermee is het mogelijk om een PayPerEmail aan te maken

Nieuwe betaalopdracht: Hiermee is het mogelijk om een betaling te doen naar een consument / derde partij

Transaction overview - Buckaroo

Transaction overview - Buckaroo 1

Transactiedetails

Zodra u op een transactie klikt, worden de details weergegeven.

Transactie
        Hier wordt een overzicht getoond van de verschillende parameters. Aan de linkerkant is een overzicht te zien van het factuurnummer, bedrag, en de statushistorie van de transactie. Aan de rechterkant is de betaalmethode te zien, de klant gegevens, en de output parameters van deze transactie.

Betaalpogingen
        Hier is een gedetailleerd overzicht te zien van de betaling.

Log
        Hier is een overzicht te zien van de verschillende statussen van de betaling.

XML Log
        Hier wordt een overzicht getoond van alle berichten welke betrekking hebben op de transactie. Hier wordt de status van de pushberichten getoond en het resultaat van de Anti Fraude Check.

Emails
        Hier is te zien welke emails er verstuurd zijn, of deze zijn aangekomen. Indien u op de email klikt, kunt u ook de inhoud van de email zien.

Gateway Request
        Hier is het verstuurde transactie verzoek terug te zien. Ook eventuele keuzes en/of ingevulde (gemaskeerde) velden worden hier weergegeven.

Redirects
        Hier wordt getoond welke redirects hebben plaatsgevonden en hoe vaak de gebruiker deze URL's heeft bezocht. Er kan gezien worden of een gebruiker de betaalpagina van de gekozen betaalmethode heeft bezocht en of de gebruiker na de betaling is teruggekeerd naar de website.

Shield
        Hier wordt informatie van de klant getoond zoals onder andere het IP-adres en IBAN. U kunt op deze pagina ook de fraudestatus controleren. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze dienst.

Beschikbare acties

Push-status: Hiermee wordt het laatste pushbericht nogmaals verstuurd

Refund: Hiermee kunt u direct een (deel) refund uitvoeren

Stuur betaalverzoek: Hiermee kunt u direct een PayPerEmail versturen

Anders betaald: Hiermee kunt u een openstaande transactie op betaald zetten

Annuleren: Hiermee kunt u een openstaande Sepa Direct Debit annuleren, indien deze nog niet naar de bank verstuurd is

(Acties zijn zichtbaar op basis van de gebruikersrol en/of actieve abonnementen.)

Data requests

Onder het kopje “Data requests” zijn alle requests te vinden, die geen financiële gevolgen hebben. Denk hierbij aan e-mandates, het aanmaken/pauzeren/stoppen van facturen en/of subscriptions en het aanmaken van iDEAL QR codes. In dit overzicht wordt de volgende informatie getoond:

Datum/Tijd: De datum waarop het request is aagemaakt
        Website: De website waaronder het request is aangemaakt
        Dienst: Welke dienst er wordt gebruikt
        Actie: Welke actie er wordt uitgevoerd
        Status: Wat de status is van het request

Zodra u op een request klikt, worden de details weergegeven.

Hier wordt een overzicht getoond van de verschillende parameters. Aan de linkerkant is een overzicht te zien van de statushistorie van de data request. Aan de rechterkant is de dienst te zien, de klant gegevens, en de output parameters van dit request.

Beschikbare acties

Bulk push: Hiermee is het mogelijk om het laatste pushbericht nogmaals te versturen op een selectie van date requests.

Beschikbare filters
        Data request key, Website, Dienst, Actie, Status, Request datum, Status datum.

Log

Hier wordt een overzicht getoond van alle berichten welke betrekking hebben op het data request. Hier wordt de status van de pushberichten getoond.

Berichten

Onder deze tab worden alle technische communicatie getoond die nodig zijn voor het verwerken van de datarequest. Dit omvat de request-en response berichten tussen het systeem van de merchant en Buckaroo. En ook de requests en responses tussen Buckaroo en derde partijen.

Gateway requests

Hier is het verstuurde gateway request terug te zien.

Transactierapport

Video uitleg

In het transactierapport is het mogelijk om een overzicht te laten van alle transacties, gegroepeerd op betaalmethode en status.

Beschikbare filters
        Onder de knop “Filters” is het mogelijk om specifieke transacties te zoeken. Het is mogelijk om te zoeken op (een combinatie van) de volgende velden:

Website, Transactietype, Transactiedatum, Statusdatum, Balanspositie en Transactiestatus.

Beschikbare acties

Onder de knop “Acties” is het mogelijk om het overzicht van de transacties te downloaden naar een CSV bestand.

(Acties zijn zichtbaar op basis van de gebruikersrol en/of actieve abonnementen.)

Transaction report - Buckaroo

Transaction report - Buckaroo 1

Maand-/Jaar overzicht

Video uitleg

In het Maand-/Jaar overzicht is het mogelijk om te zien hoeveel transacties er per maand of jaar geweest zijn, per betaalmethode.

Beschikbare filters
        Onder de knop “Filters” is het mogelijk om specifieke transacties te zoeken. Het is mogelijk om te zoeken op (een combinatie van) de volgende velden:

Maand, Jaar, Datum type en Transactiestatus

Afgewezen refunds en betaalopdracht

Video uitleg

Indien er refunds en betaalopdrachten worden afgewezen door onvoldoende saldo, worden ze in een wachtstand geplaatst. Deze transacties moeten handmatig nogmaals worden uitgevoerd zodra er voldoende saldo beschikbaar is.

Beschikbare acties
        Het is mogelijk om de transactie te selecteren, en onder “Acties” opnieuw uit te voeren of te annuleren.

(Acties zijn zichtbaar op basis van de gebruikersrol en/of actieve abonnementen.)