Populaire onderwerpen: Veelgestelde vragen, Sisow migratie

Shield

Met Buckaroo Shield kun je anti-frauderegels en lijsten instellen om je transactieverkeer te reguleren. Hieronder wordt uitgelegd hoe je Shield kunt configureren en activeren in je Buckaroo Plaza account.

Stel veiligheidsregels in

Het regeloverzicht is te vinden onder Configuratie > Shield > Regels

Met twee tabjes worden twee overzichten getoond; eigen regels en verplichte regels. Eigen regels zijn aangemaakt en worden beheerd door de merchant. Verplichte regels zijn aangemaakt en worden beheerd door Buckaroo.

In het overzicht zie je een regel met de volgende informatie:
naam, conditie en actief/inactief.

Met de + Regel-knop kan een nieuwe regel worden aangemaakt.

Hoe maak je een nieuwe regel aan?

• Door op + Regel te klikken, opent zich een nieuw scherm waarin een regel aangemaakt en opgeslagen kan worden
  • Door op het potlood icoontje te klikken, kan er een naam worden opgegeven voor de rule.
  • Bovenaan wordt de aanmaakdatum, laatste datum van aanpassing en status weergegeven.
  • De status kan op actief of inactief worden gezet. Alleen actieve regels wordt door Shield gebruikt om de transacties te controleren. Inactieve regels niet.
  • Vervolgens kan er een conditie en actie worden ingesteld.
  • Dit wordt weergegeven als IF (conditie), THEN (actie)
  • Binnen een conditie kunnen OR en AND statements worden gebruikt.
  • Een conditie kan worden opgemaakt door eerst links een datapunt of functie te selecteren. Bijvoorbeeld: bij een functie zoals een velocity check (zoals card numbers attempted from ClientIp) moet een tijdsinterval worden opgegeven in dagen, uren of minuten (DD:HH:MM).
  • Na het selecteren van een datapunt of functie kan er een operator worden geselecteerd en vervolgens een waarde of ander datapunt waarmee de vergelijking wordt gemaakt.

Tot slot moet er een actie worden gekozen:

• Bij een Warn wordt de transactie niet tegengehouden, maar zal er een waarschuwing voor de merchant worden afgegeven.
  • Bij een Refusal wordt de transactie daadwerkelijk tegengehouden
  • Bij een Exempt wordt de transactie altijd toegelaten.

Een regel kan worden opgeslagen door op Save te klikken. Deze zal daarna in het regeloverzicht te zien zijn.

Waar vind ik een overzicht van alle regels terug?

Het regeloverzicht is te vinden onder Configuratie > Shield > Lijsten

Met twee tabjes worden twee overzichten getoond; eigen lijsten en globale lijsten. Eigen lijsten worden beheerd door de jou ('de merchant'). Globale lijsten worden beheerd door Buckaroo en kunnen niet worden ingezien of worden beheerd.

In het lijstenoverzicht wordt een lijst  getoond met de volgende informatie: naam van de lijst, aantal entries, of het actief/inactief is en welke actie er ingesteld is.

De entries worden zichtbaar door op een lijst te klikken.

-Van een entry wordt de waarde, aanmaakdatum (datum van toevoegen) en de optie om te verwijderen getoond.
-Klik op de + knop om een nieuwe entry toe te voegen.
-Entries zijn te verwijderen door op de prullenbak icoon te klikken.
- Door op het tandwielicoontje te klikken kan een lijst op actief of inactief worden gezet.
-Bij het activeren moet een keuze worden gemaakt tussen de acties Warn of Refuse.

Waar kan ik de e-mailnotificaties aanpassen?

De instellingen voor e-mailwaarschuwingen zijn te vinden onder Configuratie > Shield > Diversen

Hier kunnen een of meerdere e-mailadressen worden opgegeven om notificaties te ontvangen van Shield-acties.

Er kunnen aparte notificaties worden ingesteld op basis van de ondernomen actie: Warn, Refuse en Exempt.

Er kunnen meerdere e-mailadressen worden opgegeven, gescheiden door een komma.

In de e-mailnotificatie wordt informatie van de transactie teruggekoppeld en de ondernomen Shield-actie.

E-mailnotificatie en transactiepush

Indien Shield een actie heeft ondernomen bij een transactie, wordt deze informatie meegestuurd in de transactie push.

Er worden standaard drie velden meegegeven: Action, Check en Details.

- In het Action-veld wordt aangegeven welke actie is ondernomen

- In het Check-veld wordt de naam van de regel of lijst weergegeven

- In het Details-veld wordt de conditie van de regel of lijst gespecificeerd.

Blacklisten op transactieniveau, hoe werkt dat?

In het transactie detailscherm zie je het tabje “Shield” staan.

In dit tabje kan het IP-adres en eventueel creditcardnummer geblacklist worden.

Om een IP-adres of kaartnummer te blacklisten (of weer van de blacklist af te halen) kan het rode icoontje worden gebruikt.

Het geblackliste kaartnummer of IP-adres is te vinden in de bijbehorende blacklist onder Configuratie > Shield > Lijsten.

Op welke variabelen kan gecontroleerd worden?

• Kaartnummer
  • Kaart merk
  • Kaart categorie
  • Land van uitgifte
  • Kaarthouder type
  • Kaarttype
  • Transactiebedrag
  • Client IP-adres
  • Land van IP-adres
  • Valuta
  • IBAN-nummer
  • Betaalmethode
  • Recurring transactie (herhaalbetaling)
  • Start van recurring transactie (bijv. abonnement)
  • Website Key
  • E-mailadres (in geval van PayPal)
  • Aantal betaalpogingen
  • (Global) Blacklist

Meer weten over de voordelen en features van Buckaroo Shield?