WooCommerce

Onze Wordpress/WooCommerce plugin is compatible met WooCommerce 3.9.0, en is te downloaden vanaf https://wordpress.org/plugins/wc-buckaroo-bpe-gateway/. Voor een volledige lijst van beschikbare betaalmethodes zie: https://www.buckaroo.nl/resources/integratie/woocommerce

Na de installatie is de Buckaroo plugin te vinden onder “ WooCommerce” – “Instellingen” – “Betalingen”.
Onder het tabblad “Buckaroo Master Settings” kan vervolgens de koppeling met Buckaroo gemaakt worden.

Voor de koppeling met Buckaroo is de volgende informatie nodig
  • Merchant key: De merchant key staat in de Buckaroo Plaza onder “Mijn Buckaroo” – “Websites”. Middels de filter knop rechts bovenin kan vervolgens worden gewisseld tussen meerdere websites (mochten er meerdere websites zijn gekoppeld binnen het Buckaroo account).
    Selecteer hier de website die moet worden gekoppeld. Vervolgens staat in het tabblad “algemeen” de key (zie afbeelding hieronder).
  • Secret key: In te stellen in de Buckaroo Plaza onder “Configuratie” – “Beveiliging” – “Secret Key” (zie afbeelding hieronder).

Let op: de secret key mag alleen cijfers en letters bevatten!

• Fingerprint: Te vinden in de Buckaroo Plaza onder “Configuratie” – “Beveilinging” – “Certificaten”

De vingerafdruk (fingerprint) is pas te vinden nadat er een certificaat is aangemaakt. Na het aanmaken van een certificaat zal de vingerprint in het overzicht van alle certificaten staan. Onderstaand de instructie om een certificaat aan te maken (zie Upload certificate).

• Upload certificate: Je kunt een certificaat aanmaken in de Buckaroo Plaza bij: “Configuratie” – “Beveiliging” – “Certificaten”.
    Middels de “acties” knop kan een certificaat worden aangemaakt. Let hierbij op dat het certificaat direct wordt gedownload in de browser. Sla dit bestand goed op, zodat deze later terug gevonden kan worden. Na het aanmaken van een certificaat kun het certificaat worden geüpload bij de Buckaroo Master settings in de Buckaroo plugin voor WooCommerce.
  • Select certificate: Selecteer hier het certificaat dat is geüpload bij de Buckaroo plugin voor WooCommerce.

• Use Notification Service: In de Buckaroo Master settings staat ook nog een optie om de notificatie service te gebruiken. Zet deze optie op : Nee (No) (zie afbeelding hieronder).
    *Mocht de notificatie service toch gebruik moeten worden, dan kan hier een apart abonnement voor worden opgevraagd.

• Sla nu de ingevoerde gegevens op. Alle basis instellingen staan nu gereed voor de koppeling met Buckaroo. Nu kun je per betaalmethode nog de instellingen wijzigen.
Extra informatie

Demo account (test transacties):
Mocht je over een demo account beschikken (aangevraagd via de website), dan kun je enkel test transacties uitvoeren. Per betaalmethode die in WooCommerce staat, dien je dan de transactie modus op test in te stellen. Zie bijvoorbeeld de instellingen voor iDEAL.

LIVE account:
Met een live account kun je zowel test transacties als live transacties uitvoeren voor de betaalmethodes die je aangevraagd hebt. Let hierbij wel op dat je in de Buckaroo Plaza bij  -> “Mijn Buckaroo” -> “Websites” -> “3.0 instellingen” het vinkje voor accepteer test transacties aan hebt gezet. Anders kun je geen test transacties uitvoeren.

Is de tekst Buckaroo Master Settings zichtbaar in de checkout?
Mocht je de tekst “Buckaroo Master Settings” in de checkout zien, dan kun je de master settings uitzetten in het betalingen overzicht in WooCommerce. Het gaat namelijk enkel om de instellingen die hier ingevoerd staan. De Buckaroo Master settings kun je dan ook het beste altijd uit hebben staan.