Shopware 6

Buckaroo heeft een Shopware 6 met laatste versies van Shopware zelf. Onderstaand staat een stappenplan voor het installeren en configureren van de Buckaroo Payments Plugin. Voordat je gebruik kan maken van de betaaldiensten van Buckaroo heb je een Buckaroo account nodig. Aanmelden kan hier

Installeren
  1. Shopware marketplace: ga naar de marketplace van Shopware
  2. Zoeken: zoek rechtsboven in de marketplace naar 'Buckaroo'.
  3. Downloaden: Voeg de Buckaroo plugin toe aan het winkelmandje en 'reken' deze gratis af om te kunnen starten met downloaden.
  4. Installeren: installeeer de plugin via de Shopware admin (Settings > System > Plugins > Upload plugin) of upload deze met desbetreffende software in de <root_folder>/custom/plugins/BuckarooPayments op uw server.
  5. Configureren: na installatie verder gaan naar configureren.
Marketplace
Zoeken
Downloaden
Configureren

Ga voor de configuratie van de Buckaroo Payment Plugin in shopware admin naar Setting > Plugins > Buckaroo.

• Website key: De websitekey is te vinden in jouw Buckaroo Plaza account onder 'Mijn Buckaroo -> 'Websites' -> Hier vind je de websitekey onder de naam 'Key'. Heb je meerdere URL's in je account dan kun je onder 'Filter" wisselen tussen de diverse URL's (elke URL heeft een unieke key).
  • Secret keyDe secret key is te vinden in jouw Buckaroo Plaza account onder 'Configuratie' -> 'Beveiliging' -> Secret Key -> Hier vind je de secret key. Is deze nog niet ingevuld dan kun je deze zelf invullen. Instructies hiervoor staan op de desbetreffende pagina.
  • GUID: De GUID is enkel benodigd bij het gebruik van Apple Pay op de product/cart pagina en is te vinden in jouw Buckaroo Plaza account onder 'Mijn Buckaroo' -> 'In de URL van je browser, achter https://admin.buckaroo.nl/Merchant/'.
  • Advanced configuratie & betaalmethodenZodra de eerste drie stappen zijn doorlopen is de koppeling met Buckaroo tot stand gebracht. Onder advanced configuratie zijn nog additionele settings terug te vinden welke beschreven worden in de FAQ. Uitleg over het aan- en uitzetten van betaalmethoden staat onderstaand.
Betaalmethoden instellen
  • Apple Pay: Apple Pay kan op drie manieren aangeboden worden aan klanten. Via de standaard checkout, via een snelle betaalknop op de product pagina of een betaalknop op de winkelmand pagina. Het is ook mogelijk om alle drie de mogelijkheden tegelijk te gebruiken.
  • CreditCards: Op twee manieren kunnen creditcards worden aangeboden (client sided & redirect). Redirct is de meest bekende vorm, hierbij kies de consument het type creditcard, word doorgestuurd naar de Buckaroo checkout en rond zijn/haar betaling af. Client sided houd in dat de consument de creditcard betaling direct vanuit de checkout op de eigen site uitvoert, er word dus geen uitstap gemaakt naar een andere pagina.