Hoe zet ik betaalmethoden aan of juist uit?

Via de Buckaroo Lightspeed app configuratie (lightspeed.buckaroo.io) is het mogelijk om alle beschikbare betaalmethoden te activeren of juist deactiveren.

Is enabled: Hiermee kan aangegeven worden of een betaalmethode aan- of uit staat.

Yes = Ingeschakeld en zichtbaar in de checkout.
No = Uitgeschakeld en dus niet zichtbaar in de checkout.

Behalve het aan- en uitzetten van een betaaloptie, zijn er meer instellingen mogelijk per betaalmethode. Bekijk deze hieronder:

• Frontend label: Met deze functie kun je de naam van de betaalmethode zoals deze zichtbaar is in de checkout aanpassen. Standaard is dit veld leeg en word de officiele naam van de betaalmethode aangehouden. Wanneer dit veld gevuld word word de standaard naam overschreven.
  • Enabled countries: Met deze functionaliteit is het mogelijk om een specifieke betaalmethoden alleen te tonen bij websitebezokers uit een bepaald land.

Voorbeeld: Wanneer BanContact enkel getoond hoeft te worden aan Belgische klanten klik je 'België' aan. Wanneer er in de Lightspeed checkout nu België als verzendadres wordt geselecteerd dan pas wordt deze betaalmethode getoond. Bij andere landen is de betaalmethode niet meer zichtbaar.

Meerdere landen selecteren? Dat kan door de 'CTRL'-toets ingedrukt te houden.

• Payment fee incl VAT: Met deze optie kan er een betaaltoeslag (fee) worden gerekend over een betaalmethode. Bijvoorbeeld voor kosten bij een achterafbetaalmethode. Dit veld is alleen beschikbaar voor vaste bedragen, niet voor percentages.

Houd hierbij rekening met de PSD2-reglementen. Je mag als webwinkelier niet zomaar voor elke betaalmethode een toeslag doorberekenen naar de klant.