Lightspeed App

Buckaroo heeft een Lightspeed app die compatible is met Lightspeed OnSite 2019.3. Hieronder staat een stappenplan voor het installeren en configureren van de Buckaroo Payments app. Voordat je gebruik kan maken van de betaaldiensten van Buckaroo heb je een Buckaroo account nodig. Aanmelden kan hier

Installeren
  1. Lightspeed app store: ga via de admin van je webshop naar de Lightspeed app store.
  2. Zoeken: zoek rechtsboven in de store naar 'Buckaroo'.
  3. Installeren: klik op de Buckaroo Payments app en installeer deze via de groene knop rechts bovenin.
  4. Registreren: meld je aan bij de Buckaroo app. Gebruik een (zakelijk) e-mailadres en een wachtwoord met een minimale lengte van 8 karakters.
  5. Configureren: na registratie word je doorgestuurd naar lightspeed.buckaroo.io waar je de app verder kunt configureren.
Lightspeed app store
Buckaroo app
Buckaroo app toegang
Buckaroo app registreren
Buckaroo app configureren
Configureren
  • Your Buckaroo website key: De websitekey is te vinden in jouw Buckaroo Plaza account onder 'Mijn Buckaroo -> 'Websites' -> Hier vind je de websitekey onder de naam 'Key'. Heb je meerdere URL's in je account dan kun je onder 'Filter" wisselen tussen de diverse URL's (elke URL heeft een unieke key).
  • Your Buckaroo secret keyDe secret key is te vinden in jouw Buckaroo Plaza account onder 'Configuratie' -> 'Beveiliging' -> Secret Key -> Hier vind je de secret key. Is deze nog niet ingevuld dan kun je deze zelf invullen. Instructies hiervoor staan op de desbetreffende pagina.
  • Shop is in test mode: Met deze instelling bepaal je of er live-transacties of testtransacties gedaan kunnen worden in je webshop. Meer informatie hierover vind je hier.
  • Link to shop image: Hier kun je een link naar je logo plaatsen. Meer informatie hier over vind je hier.
  • Refunds: Met deze instelling kun je aangeven of er vanuit Lightspeed refunds uitgevoerd kunnen worden. Enabled = (deel)Refunds kunnen direct vanuit de Lightspeed admin uitgevoerd worden. Disabled = (deel)Refunds kunnen enkel uitgevoerd worden vanuit de Buckaroo, deze worden wel gekoppeld naar Lightspeed.
Betaalmethoden instellen
  • AfterPay action: Bij de betaalmethode AfterPay is het mogelijk om een specifieke work-flow te kiezen. Pay = Is een gecombineerde actie waarbij op moment van 'betalen' er direct een factuurmoment plaatsvindt. Deze factuur wordt na 3-4 dagen door AfterPay verstuurd naar de consument. Authorize is een losse actie waarbij er enkel een 'reservering' wordt gedaan. Deze reservering is 14 dagen geldig. Binnen deze termijn kan er handmatig een Capture uitgevoerd worden waarna het factuurmoment plaatsvindt. De Authorize-functie is voornamelijk interessant voor bedrijven die regelmatig producten hebben die niet op voorraad zijn en waardoor levering niet op korte termijn plaats kan vinden.
  • Creditcard action: Bij diverse creditcard betaalmethoden is het mogelijk om een specifieke work-flow te kiezen. Pay = Is een gecombineerde actie waarbij op moment van 'betalen' er direct geld van de consument zijn creditcard wordt gehaald. Authorize is een losse actie waarbij er enkel een 'reservering' wordt gedaan van de gelden. Deze reservering is 14 tot 30 dagen geldig (verschit per bank). Binnen deze termijn kan er handmatig een Capture uitgevoerd worden waarna het geld van de creditcard wordt gehaald.

Meer vragen?

Bekijk de meeste gestelde vragen en antwoorden rondom Lightspeed en Buckaroo op onze F.A.Q. sectie.