iDEAL Processing

Het is mogelijk om de afhandeling van iDEAL uit naam van Merchant via Buckaroo te doen. Dat wordt iDEAL Processing genoemd. De volgende stappen zijn van toepassing wanneer Buckaroo de iDEAL transactie namens de Merchant mag indienen:

• Aanvragen door de Merchant van een iDEAL contract bij de huisbank
  • Buckaroo kiezen als integrator (way of integration) in het dashboard van iDEAL van de huisbank
  • Neem contact op met Buckaroo als deze niet in de lijst verschijnt: 030-7115000 of via info@buckaroo.nl
  • Het Merchant ID uit het dashboard van de huisbank doorgeven aan Buckaroo
  • Hieronder staat een voorbeeld van het dashboard van enkele banken
  • Buckaroo dit Merchant ID in laten vullen onder het iDEAL processing abonnement
  • Start met de eerste iDEAL transactie via Buckaroo
  • Stel vast dat de iDEAL transactie wordt gegenereerd in naam van de Merchant
iDEAL dashboard

Hieronder, ter de URL's naar de omgeving waarin het Merchant-ID voor iDEAL kan worden gevonden. Onderstaande URL's gelden als de aanlog portalen van de dashboards van de verschillende banken:

Bank naam URL
ABN Amro https://abnamro.ideal-payment.de/
Deutsche Bank https://myideal.db.com/
ING https://ideal.secure-ing.com/
Rabobank https://ideal.rabobank.nl/

Let op:
Buckaroo kan bij alle banken als "integrator" worden opgegeven in het dashboard. Wanneer deze keuze reeds eerder is gemaakt, is het voor de Merchant soms niet mogelijk deze integratie methode aan te passen. Neem dan contact op met de accountmanager bij de bank om deze optie alsnog op Buckaroo te (laten) zetten.

Dashboard Rabobank

Hieronder het voorbeeld van het Rabobank iDEAL dashboard: Bij het rood aangegeven kader staat het Merchant ID.

Dashboard ING

Hieronder het voorbeeld van het ING iDEAL dashboard: Bij het rood aangegeven kader staat het Merchant ID.
Onderaan staat de aansluitmethode : Buckaroo geselecteerd.

Dashboard Deutsche Bank

Hieronder het voorbeeld van het Deutsche Bank iDEAL dashboard: Bij het rood aangegeven kader staat het Merchant ID.

Dashboard ABN AMRO

Hieronder het voorbeeld van het ABN Amro iDEAL dashboard: Bij het rood aangegeven kader staat het Merchant ID.